Mozgásszervi jógaterápia tanfolyam gyógytornászoknak

Napjainkban egyre nagyobb teret hódít a mozogni vágyók körében egy több évezredes múltra visszatekintő, tradícionális életmód-filozófia: a jóga. (A jóga mozgásszervi része az ászanák, azaz a testgyakorlatok). Gyógytornász-szemlélettel a jógagyakorlatok rendszere nagyszerű, de nem megfelelő használatuk (alkalmazásuk) sok veszélyt is hordozhat magában. A hagyományos tradícióban a jógát gyakorlók és tanulók testének és képességeinek ismerete elengedhetetlen volt a jógát tanítók részéről. A helytelen jóga gyakorlás során kialakuló sérülések elkerüléséhez, illetve a már kialakult mozgásszervi sérülések rehabilitációja során felhasználható gyakorlatokat, gyakorlatsorokat mutatunk be a megfelelő progressziókkal a tanfolyam során.

A mozgásszervi jógaterápia csaknem két évtizedes gyógytornában és jógagyakorlás során szerzett tapasztalatok útján, páciensek, jógagyakorlók, jógaoktatók segítségével, gyógytornász szemlélettel kialakított rendszer. A tananyag kialakítása során integráltuk a gyógytornász, a jógaoktatói, a Pilates-oktatói és a manuálterápiás tapasztalatainkat, valamint a napjainkban felfedezett fascia-miofasciális láncokkal.

Mozgásszervi jógaterápia gyógytornászoknak: ALAPOZÓ MODUL

 • A tanfolyam oktatói

  Tar-Ballai Éva, manuálterapeuta-gyógytornász, jógaoktató
  Dr. Tihanyi Benedek, orvos, jógaoktató

 • A tanfolyam dátumai és időtartama

  Online megtekinthető: 2022. március 25.-től
  Gyakorlati napok: 2022. április 9-10

 • Részvételi díj

  85.000 FT
  Jelentkezési határidő: 2022. március 15.


  Fontos információ: A hallgatók a sikeres elméleti és gyakorlati vizsga letétele után kapnak oklevelet és a tanfolyamért járó kreditpontokat.

 • Helyszín

  Healing Home Budapest, Pozsonyi út 54., 1137
  E-mail: mozgasszervijoga@gmail.com

 • Adatok

  Kreditpont: 13 pont
  Nyilvántartási szám: B/2020/006753